Publikavimo data: 2025-08-18
Skaniai įdarytos paprikos su malta mėsa
Suderintame meniu populiariausia ir nebrangiausia daržovė yra saldžioji arba pipirinė. Tai universali daržovė, nes iš šio ingrediento galima paruošti daugybę sočių patiekalų. Žinomiausi, labiausiai paplitę patiekalai iš paprikų yra įdarytos paprikos. Be to, yra daug įvairių įdaro variantų. Šis patiekalas mėgstamas dėl savo paprastumo ir lengvo paruošimo, taip pat dėl turtingo ir ypatingo skonio.
Žingsnis 1
Ryžius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Ryžius sudėkite į gilų dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir atidėkite 10-15 minučių. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, tada sudėkite svogūną ir kepkite, kol paruduos. Į apkeptus svogūnus sudėkite tarkuotas morkas ir troškinkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Supjaustytas daržoves sudėkite į gilų dubenį. Į tą patį dubenį suberkite ryžius ir smulkiai supjaustytas žoleles. Įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paprikas įdarykite paruoštu įdaru. Neužpildykite paprikų iki galo, bet pasistenkite palikti maždaug piršto dydžio tarpą viršuje. Kepant ryžiai padidės, o jei neliks vietos, paprikos sprogs. Įdarytas paprikas sudėkite į storadugnį puodą ar katilą stovinčias, glaudžiai viena prie kitos.
Žingsnis 4
Pomidorų pastą ištirpinkite litre verdančio vandens iki vientisos masės, įberkite druskos ir pipirų. Gautu padažu užpilkite įdarytas paprikas taip, kad skystis pasiektų paprikų vidurį. Puodą su paprikomis uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies, kol paprikos bus paruoštos, maždaug 40-50 minučių.
Kategorijos