Skanios jautienos kepenys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Skanios jautienos kepenys

Jautienos kepenys, kaip ir visi subproduktai, nuo seno plačiai naudojamos karštiems ir šaltiems patiekalams gaminti. Tai baltymų, vitaminų ir mikroelementų rekordininkė. Tačiau daugelis šeimininkių mano, kad tai sunkiai paruošiamas produktas, ir nenoriai jo imasi. Siūlome jums patikrintą, labai paprastą ir kartu originalų gardžių keptų kepenėlių receptą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanios jautienos kepenys Žingsnis 1
Paruoštas kepenis supjaustykite dideliais kubeliais, sudėkite į dubenį ir užpilkite šaltu pienu. Atkreipkite dėmesį, kad pienas visiškai padengtų kepenis. Pamirkykite 30 minučių.

Žingsnis 2

Skanios jautienos kepenys Žingsnis 2
Į didelę keptuvę įdėkite pusę sviesto ir ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite plonais žiedais supjaustytą svogūną ir kepkite 5 minutes, kol suminkštės. Iškeptus svogūnus perkelkite į lėkštę.

Žingsnis 3

Skanios jautienos kepenys Žingsnis 3
Keptuvėje, kurioje kepė svogūnai, įkaitinkite likusį sviestą. Išimkite kepenėles iš pieno, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio arba rankšluosčio. Giliame dubenyje paruoškite miltų, druskos ir pipirų mišinį. Kepenėles gerai apvoliokite šiame mišinyje. Dėkite į keptuvę.

Žingsnis 4

Skanios jautienos kepenys Žingsnis 4
Padidinkite ugnį ir kepkite kepenėles, kol paruduos. Nepamirškite apversti kubelių. Į keptuvę grąžinkite svogūnus, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos