Publikavimo data: 2024-06-15
Skanios jautienos kepenys
Jautienos kepenys, kaip ir visi subproduktai, nuo seno plačiai naudojamos karštiems ir šaltiems patiekalams gaminti. Tai baltymų, vitaminų ir mikroelementų rekordininkė. Tačiau daugelis šeimininkių mano, kad tai sunkiai paruošiamas produktas, ir nenoriai jo imasi. Siūlome jums patikrintą, labai paprastą ir kartu originalų gardžių keptų kepenėlių receptą.
Žingsnis 1
Paruoštas kepenis supjaustykite dideliais kubeliais, sudėkite į dubenį ir užpilkite šaltu pienu. Atkreipkite dėmesį, kad pienas visiškai padengtų kepenis. Pamirkykite 30 minučių.
Žingsnis 2
Į didelę keptuvę įdėkite pusę sviesto ir ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite plonais žiedais supjaustytą svogūną ir kepkite 5 minutes, kol suminkštės. Iškeptus svogūnus perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Keptuvėje, kurioje kepė svogūnai, įkaitinkite likusį sviestą. Išimkite kepenėles iš pieno, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio arba rankšluosčio. Giliame dubenyje paruoškite miltų, druskos ir pipirų mišinį. Kepenėles gerai apvoliokite šiame mišinyje. Dėkite į keptuvę.
Žingsnis 4
Padidinkite ugnį ir kepkite kepenėles, kol paruduos. Nepamirškite apversti kubelių. Į keptuvę grąžinkite svogūnus, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos