Publikavimo data: 2024-06-09
Skanūs apkepai su ikrais
Lėkštės yra labai skanus patiekalas, kuris iš kasdienio valstiečių valgio tapo didikų delikatesu. Vienas žodis "blynai" iškart primena namų jaukumą, mylimos mamos ir močiutės rankas ir malonų aromatą, kuris tvyro visuose namuose. Blynai patiekiami su žuvimi, ikrais, saldžiomis uogienėmis ir kreminiais padažais.
Žingsnis 1
Į pašildytą mišinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir kiaušinius. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tada supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą pastovėti apie valandą.
Žingsnis 2
Kai tešla iškočiojama. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Šaukštu arba nedideliu samteliu ant keptuvės suformuokite mažus blynelius. Paruoštus blynelius dėkite į lėkštę. Patiekite su gabalėliu sviesto, su ikrais: raudonaisiais, lydekos, menkės.
Kategorijos