Publikavimo data: 2025-08-19
Skanūs avinžirniai su mėsa
Avinžirniai yra labai populiarus rytietiškos virtuvės patiekalas. Kiekvienas, apsilankęs arabų šalyse, bent kartą yra ragavęs avinžirnių. Avinžirniuose yra labai daug silicio, magnio, kalcio ir fosforo. Avinžirniai ir vištiena yra nepaprastas derinys, pasižymintis nuostabiu skoniu ir aromatu.
Žingsnis 1
Avinžirnius įdėkite į puodą su vandeniu lygiai 24 valandoms. Pasibaigus laikui, vandenį nusunkite ir avinžirnius nuplaukite. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite katile su aliejumi, kol paruduos, tada sudėkite avinžirnius kartu su mėsa ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 1 valandą. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnako skiltelę. Sudėkite pomidorus ir česnaką į katilą, pabarstykite druska ir pipirais ir dar 30 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies.
Kategorijos