Publikavimo data: 2024-06-15
Skanūs blyneliai su varške
Blyneliai su saldžia varške ir sultenėmis - tai lengvas desertas, labai populiarus daugelyje pasaulio šalių. Švelnus įdaras suteikia blynams kreminį ir švelnų skonį. Patiekalas puikiai tinka pusryčiams su puodeliu kvapnios kakavos. Tokio skanėsto labai sunku atsisakyti, todėl net tie, kurie laikosi dietos, pasidarys laisvą dieną ir pasimėgaus gardžiais blyneliais.
Žingsnis 1
Pirmiausia dubenyje suplakite 4 kiaušinius, įberkite šaukštą krakmolo ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada įberkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus, porą žiupsnelių druskos ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į mišinį supilkite 4 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir 3 valgomuosius šaukštus pieno ir vėl išmaišykite. Tada palaipsniui suberkite 4 puodelius miltų, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 3
Į tirštą tešlą pamažu supilkite pieną ir taip pat išmaišykite. Tešla turi būti vidutinio skystumo. Prieš kepant blynus rekomenduojama palikti ją 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją trupučiu aliejaus, supilkite tešlą, greitai apverskite keptuvę, kad tešla pasiskirstytų po visą paviršių. Kiekvieną blyną kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Kiekvieną blyną perpjaukite per pusę, aptepkite varškės mase ir susukite į voką. Dėkite į kepimo formą, kiekvieną sluoksnį aptepkite sviestu ir 30 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę kepti. 180C temperatūroje.
Kategorijos