Publikavimo data: 2024-06-22
Skanūs chačapuri iš sluoksniuotos tešlos
Skanių chačapuri iš traškios tešlos gali pasigaminti kiekvienas ir dėl to nepasigailės. Be to, chačapuriui paruošti reikės labai nedaug laiko, tačiau jis pasirodys labai skanus ir sotus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, į bendrą indą įmuškite vištos kiaušinį ir gerai išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir kočėlu iškočiokite 3-4 mm storio kvadrato formos tešlą. Supjaustykite tešlą į 6 mažesnius kvadratėlius. Į kiekvieną kvadratėlį dėkite po 2 valgomuosius šaukštus įdaro. Tešlos kvadrato kraštus nuo kampo iki centro suklijuokite į voką. Švelniai išlyginkite chačapurio paviršių delnu, kad tešloje neliktų oro, ir tvirtai suklijuokite kraštus.
Žingsnis 3
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išdėliokite khachapuri ant kepimo skardos taip, kad jie nesuliptų vienas prie kito. Aptepkite khachapuri plaktu vištienos kiaušiniu. Pašaukite khachapuri į orkaitę. Kepkite khachapuri 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių. Stebėkite, kad khachapuri nesudegtų. Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos