Publikavimo data: 2024-03-31
Skanūs cukinijų ikrai žiemai
"Užjūrio" cukinijų ikrai žiemą - vitaminų šaltinis ir malonus vasaros prisiminimas. Užkandis pagal mūsų receptą būna ryškiai oranžinės spalvos, malonaus skonio ir aromato. Jų patogu dėti į garnyrus ir tepti ant duonos. Ikrams rinkitės prinokusias cukinijas, tačiau įsitikinkite, kad jų žievė nėra per stora ir kieta, antraip ją teks nupjauti, kad nesugadintumėte skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite stiklainius ir metalinius dangtelius: juos nuplaukite, nusausinkite ir sterilizuokite orkaitėje arba virš garų.
Žingsnis 2
Cukiniją supjaustykite 0,5-1 cm storio pusžiedžiais. Jei odelė stora, ją nupjaukite. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną susmulkinkite.
Žingsnis 3
Į keptuvę, apšlakstytą augaliniu aliejumi, sudėkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas.
Žingsnis 4
Kepkite smulkintus svogūnus ir morkas, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos (7-10 minučių).
Žingsnis 5
Į kitą keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir sudėkite griežinėliais supjaustytas cukinijas. Troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 6
Cukinijas, svogūnus ir morkas sutrinkite trintuvu ir sudėkite į storasienį puodą arba keptuvę. Nepamirškite į indo dugną įpilti augalinio aliejaus. Mišinį užvirinkite ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 15 minučių.
Žingsnis 7
Į tyrę įmaišykite pomidorų pastą ir druską. Išmaišykite šaukštu ir virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 8
Karštus ikrus supilstykite į stiklainius, atvėsinkite ir padėkite laikyti. Paruoštas skanus žiemos patiekalas!
Kategorijos