Skanūs cukinijų ikrai žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Skanūs cukinijų ikrai žiemai

"Užjūrio" cukinijų ikrai žiemą - vitaminų šaltinis ir malonus vasaros prisiminimas. Užkandis pagal mūsų receptą būna ryškiai oranžinės spalvos, malonaus skonio ir aromato. Jų patogu dėti į garnyrus ir tepti ant duonos. Ikrams rinkitės prinokusias cukinijas, tačiau įsitikinkite, kad jų žievė nėra per stora ir kieta, antraip ją teks nupjauti, kad nesugadintumėte skonio.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Skanūs cukinijų ikrai žiemai Žingsnis 1
Paruoškite stiklainius ir metalinius dangtelius: juos nuplaukite, nusausinkite ir sterilizuokite orkaitėje arba virš garų.

Žingsnis 2

Skanūs cukinijų ikrai žiemai Žingsnis 2
Cukiniją supjaustykite 0,5-1 cm storio pusžiedžiais. Jei odelė stora, ją nupjaukite. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną susmulkinkite.

Žingsnis 3

Skanūs cukinijų ikrai žiemai Žingsnis 3
Į keptuvę, apšlakstytą augaliniu aliejumi, sudėkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas.

Žingsnis 4

Skanūs cukinijų ikrai žiemai Žingsnis 4
Kepkite smulkintus svogūnus ir morkas, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos (7-10 minučių).

Žingsnis 5

Skanūs cukinijų ikrai žiemai Žingsnis 5
Į kitą keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir sudėkite griežinėliais supjaustytas cukinijas. Troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.

Žingsnis 6

Skanūs cukinijų ikrai žiemai Žingsnis 6
Cukinijas, svogūnus ir morkas sutrinkite trintuvu ir sudėkite į storasienį puodą arba keptuvę. Nepamirškite į indo dugną įpilti augalinio aliejaus. Mišinį užvirinkite ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 15 minučių.

Žingsnis 7

Skanūs cukinijų ikrai žiemai Žingsnis 7
Į tyrę įmaišykite pomidorų pastą ir druską. Išmaišykite šaukštu ir virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 8

Skanūs cukinijų ikrai žiemai Žingsnis 8
Karštus ikrus supilstykite į stiklainius, atvėsinkite ir padėkite laikyti. Paruoštas skanus žiemos patiekalas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
virtas maistas, daržovių pusgaminiai, konservavimas, marinavimas, marinavimas, marinavimas, paprastas, mažai kalorijų, žalumynų sezonas, cukinijų sezonas, česnakų sezonas, cukinijos žiemai, be bendrų alergenų, receptų knyga, česnakų pusgaminiai

Kategorijos