Publikavimo data: 2024-10-12
Skanus eršketų mišrainė
Soljanka - senas rusų patiekalas, kurio pagrindą paprastai sudaro kietas mėsos arba žuvies sultinys. Seniau jis buvo gaminamas iš virtos, sūdytos arba rūkytos raudonos žuvies arba eršketo. Taip pat tradiciškai patiekiamas su marinuotais agurkais, prieskoniais ir šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 1
Svogūnus ir paprikas perpjaukite per pusę ir sudėkite ant sausos grilio keptuvės. Kelias minutes pakepinkite. Nupjaukite žuviai galvą ir uodegą, sudėkite į didelį puodą, sudėkite apkepintas daržoves, lauro lapą, pipirų žirnelius ir druską, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie valandą. Išvirtą sultinį perkoškite.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite morkas, salierus, saldžiąsias paprikas ir agurkus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o pomidorus - vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Paimkite didelį puodą ir jame įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite pakaitomis svogūnus, morkas ir salierus. Tada sudėkite marinuotus agurkus, pomidorus, pomidorų pastą, įpilkite stiklinę sultinio ir kelias minutes troškinkite uždengę dangčiu.
Žingsnis 4
Supjaustykite eršketus dideliais 1,5-2 cm storio gabalais. Kai puode šiek tiek išgaruos sultinys, sudėkite alyvuoges, žuvies gabalėlius ir pipirus. Virkite uždengę dangčiu dar 10 minučių.
Kategorijos