Skanus eršketų mišrainė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Skanus eršketų mišrainė

Soljanka - senas rusų patiekalas, kurio pagrindą paprastai sudaro kietas mėsos arba žuvies sultinys. Seniau jis buvo gaminamas iš virtos, sūdytos arba rūkytos raudonos žuvies arba eršketo. Taip pat tradiciškai patiekiamas su marinuotais agurkais, prieskoniais ir šviežiomis žolelėmis.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
110 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Skanus eršketų mišrainė Žingsnis 1
Svogūnus ir paprikas perpjaukite per pusę ir sudėkite ant sausos grilio keptuvės. Kelias minutes pakepinkite. Nupjaukite žuviai galvą ir uodegą, sudėkite į didelį puodą, sudėkite apkepintas daržoves, lauro lapą, pipirų žirnelius ir druską, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie valandą. Išvirtą sultinį perkoškite.

Žingsnis 2

Skanus eršketų mišrainė Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite morkas, salierus, saldžiąsias paprikas ir agurkus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o pomidorus - vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Skanus eršketų mišrainė Žingsnis 3
Paimkite didelį puodą ir jame įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite pakaitomis svogūnus, morkas ir salierus. Tada sudėkite marinuotus agurkus, pomidorus, pomidorų pastą, įpilkite stiklinę sultinio ir kelias minutes troškinkite uždengę dangčiu.

Žingsnis 4

Skanus eršketų mišrainė Žingsnis 4
Supjaustykite eršketus dideliais 1,5-2 cm storio gabalais. Kai puode šiek tiek išgaruos sultinys, sudėkite alyvuoges, žuvies gabalėlius ir pipirus. Virkite uždengę dangčiu dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos, padažai, mėsos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, kopūstų sezonas, morkų sezonas, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su kopūstais

Kategorijos