Publikavimo data: 2025-08-20
Skanus ir paprastas humusas
Humusas yra rytietiškas užkandis, gaminamas iš avinžirnių, maltų sezamo sėklų, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, česnako ir prieskonių. Tai tiršta masė. Patiekiamas kaip užtepėlė ant skrebučių ar krekerių, suvyniotas į pitos duoną arba siūlomas kaip garnyras. Humusas neturi glitimo ir tinka vegetarams. Produkte gausu vitaminų, kalio, kalcio, magnio ir kitų maistinių medžiagų. Avinžirniai makaronams gali būti bet kokie - sausi, virti ar konservuoti.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite avinžirniais. Išmirkytus avinžirnius užpilkite vandeniu taip, kad skystis apsemtų turinį maždaug dviem pirštais. Pastatykite ant didelės ugnies, palaukite, kol užvirs. Nuimkite putas, degiklio galingumą sumažinkite iki minimalaus. Virkite 1,5-2 valandas. Tada palikite po dangčiu dar 1 valandai. Skysčio perteklių išpilkite į stiklinę.
Žingsnis 2
Paruoškite aromatizuotą aliejų. Gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite į jį smulkintą česnaką, pagardinkite zira ir kalendra. Prieskonius 1 minutę kaitinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite humusą. Sudėkite avinžirnius į gilų dubenį, pagardinkite druska, supilkite citrinos sultis ir urbecho pastą. Sutrinkite iki vientisos masės, palaipsniui supilkite avinžirnių sultinį ir kvapnųjį aliejų. Jei reikia, pagardinkite druska ir palikite 1 valandą kambario temperatūroje.
Kategorijos