Publikavimo data: 2024-06-15
Skanus kalakutienos azu su bulvėmis
Azu yra garsiausias totorių virtuvės patiekalas. Jį gaminant naudojama mėsa ir daržovės. Pagrindinis šio patiekalo ingredientas - kalakutiena. Kalakutienoje gausu baltymų, vitaminų (B6, B2, B12, PP) ir mineralinių medžiagų. Kalakutienoje, kaip ir žuvyje, gausu fosforo. Porcija kalakutienos gali suteikti organizmui reikiamą vitamino PP paros normą.
Žingsnis 1
Kepkite kalakutienos filė saulėgrąžų aliejuje 7 minutes. Atidėkite į šalį. Kitoje keptuvėje retkarčiais pamaišydami 10 minučių pakepinkite svogūnus ir morkas. Dėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Bulves kepkite saulėgrąžų aliejuje 10 minučių, kol paruduos. Toje pačioje keptuvėje sumaišykite mėsą, svogūnus, morkas ir bulves. Sudėkite pomidorus, pabarstykite paprika, miltais, druska, cukrumi ir prieskoniais. Išmaišykite ir 15 minučių troškinkite po dangčiu.
Kategorijos