Publikavimo data: 2025-08-19
Skanus keptas žindantis paršelis
Tradiciniu paršelio kepimo būdu laikomas kepimas. Kadangi kiauliena yra viena skaniausių ir lengviausiai paruošiamų mėsos rūšių, ji plačiai paplito viso pasaulio virėjų ir šeimininkių rankose. Be to, dėl savo skonio kiauliena puikiai dera su daugeliu žolelių, prieskonių, vaisių, uogų ir daržovių. Tuo remiantis verta pažymėti, kad kiauliena yra nebrangi, paprasta, itin nepretenzinga mėsos rūšis.
Žingsnis 1
Ant viryklės įpilkite litrą vandens. Suberkite cukrų, druską, žirnelius, kvapiuosius pipirus ir lauro lapą. Palaukite, kol užvirs, ir atvėsinkite gautą skystį. Tuomet jame marinuokite kiaulieną ir padėkite ją šaltai 24 valandoms.
Žingsnis 2
Patogiame dubenyje į augalinį aliejų įpilkite sojų padažo, aitriosios paprikos ir medaus. Gautą marinatą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į kepimo formą sudėkite marinuotą mėsą, iš anksto išmirkytą marinate. Pašaukite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 50 minučių.
Kategorijos