Publikavimo data: 2025-08-17
Skanus kiaulienos riletės patiekalas.
Neįprastas užkandis ant jūsų stalo gali būti riyet. Šio patiekalo gaminimo būdas labai panašus į pašteto. Nuo pašteto jis skiriasi tik tuo, kad jo konsistencija yra stambesnė ir jame yra pluoštinių mėsos gabalėlių. Rietė yra prancūziškos kilmės patiekalas. Jis dažniau gaminamas iš žvėrienos arba paukštienos. Rečiau naudojama žuvis, pavyzdžiui, lašiša, ančiuviai ar tunas. Šį užkandį galima ilgai laikyti, todėl jį galima paruošti net iš anksto. Riette labai dera su šviežia traškia bagete, krekeriais arba skrudinta duona.
Žingsnis 1
Šonkaulius supjaustykite porcijomis, o minkštimą - smulkiais kubeliais. Šonkauliukus sudėkite į sunkiu dugnu puodą. Įdėkite šakelę rozmarino, pipirų ir lauro lapą. Tada sudėkite kitą sluoksnį mėsos ir prieskonių, įpilkite druskos ir vandens (apie 1,5 l).
Žingsnis 2
Iš pergamentinio popieriaus iškirpkite keptuvės skersmens apskritimą ir uždenkite jo viršų. Kepkite ant silpnos ugnies 4 valandas.
Žingsnis 3
Tada išimkite šonkaulius ir atskirkite kaulus, atvėsinkite. Visą mėsą sutrinkite šakute ir sudėkite į laikymo indą, ant viršaus užpilkite riebalų. Patiekite ant duonos riekelių.
Kategorijos