Publikavimo data: 2024-06-13
Skanus kotletas greitam maistui.
Skanus kotletas greitam maistui nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Svarbiausia - išmanyti kai kurias maisto gaminimo subtilybes. Jei norite, kad kepta mėsa pasirodytų sveikesnė, kepkite ją ant grilio keptuvės, reikės mažiau aliejaus. Jei įmanoma, naudokite atšaldytą mėsą, ji visada būna sultingesnė ir išlaiko daugiau naudingų medžiagų. Kad mėsa įgautų papildomo skonio ir aromato, prieš kepant ant grotelių rekomenduojama ją pamarinuoti.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus ir juos marinuokite. Mėsą supjaustykite 1-1,5 cm storio griežinėliais. Uždenkite gabalėlius maistine plėvele ir susmulkinkite juos virtuviniu plaktuvu. Sumaišykite mėgstamas žoleles, prieskonius ir druską, įpilkite citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Mišiniu įtrinkite kotletus ir palikite bent 30 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Apvoliokite mėsą miltuose. Gerai įkaitinkite grilio keptuvę, apipurkškite ją aliejumi ir įkaitinkite. Sudėkite mėsą taip, kad tarp gabalėlių liktų vietos. Kepkite ant grotelių po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus patiekti. Apkeptą mėsą suvyniokite į maistinę plėvelę, sudėkite į gilų dubenį, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.
Kategorijos