Publikavimo data: 2024-05-25
Skanūs laiveliai folijoje
Mėsos laiveliai folijoje - puiki prancūziško stiliaus mėsos alternatyva. Šis patiekalas puikiai tiks šventiniam stalui. Mėsos pagal šį receptą nereikia tepti, ji gaunasi stebėtinai minkšta ir sultinga. O kadangi ji jau padalinta į porcijas, ją labai patogu patiekti.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite mažais kubeliais, pasūdykite, užpilkite majonezu, prieskoniais ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Iš folijos suformuokite laivelius. Tam paimkite maždaug 30x80 cm dydžio storos folijos lapą, sulenkite jį per pusę matine puse į vidų, tada dvigubą folijos lapą sulenkite išilgai ir suformuokite 7-8 cm aukščio šonus, pritvirtinkite valties priekį ir laivagalį.
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves sluoksniais į paruoštus indelius. Pirmiausia sluoksnį bulvių, šiek tiek pasūdykite, tada paprikas, morkas, svogūnus, vėl pasūdykite, pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis ir ant viršaus išdėliokite marinuotos mėsos gabaliukus. Pripildytus laivelius geriausia dėti į formą, o formą - ant kepimo skardos. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje valandą.
Kategorijos