Publikavimo data: 2024-05-26
Skanus mantas su namine malta mėsa
Manty yra tradicinis rytietiškos virtuvės patiekalas, kurį sudaro garuose virta tešla su mėsos įdaru. Šis patiekalas yra nacionalinis Turkijos, Mongolijos, Korėjos, Korėjos, Tatarstano ir kitų šalių tautų patiekalas. Tai paprastas ir skanus naminis patiekalas, kuris pradžiugins puikia skonių pusiausvyra ir pavykusiu klasikiniu deriniu.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Kiaulieną ir jautieną sumalkite mėsmale, kad gautumėte maltą mėsą. Svogūną supjaustykite ketvirčiais ir susmulkinkite blenderiu. Bulves sutarkuokite stambia tarka. Dideliame dubenyje sumaišykite mėsą, svogūnus ir bulves, įberkite druskos, pipirų ir vandens. Išminkykite maltą mėsą ir lengvai apskrudinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Atskirame dubenyje sumaišykite vandenį, druską ir persijotus miltus ir užminkykite elastingą tešlą. Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele arba dangčiu ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 3
Iš likusios tešlos iškočiokite pailgą dešrą ir supjaustykite mažais vienodais gabalėliais. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną apvalų pyragą.
Žingsnis 4
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį įdėkite po šaukštą įdaro. Sulenkite dvi priešingas duonos plokštainio puses, kad susidarytų išilginė siūlė. Tada laisvus kraštus sulenkite, kad susidarytų lankelis, ir poromis susegkite lankelio kraštus.
Žingsnis 5
Garintuvo groteles patepkite sviestu. Ant garintuvo sudėkite kotletus ir pastatykite jį ant ugnies. Vandeniui užvirus, virkite 40-45 minutes, tada išimkite iš garintuvo ir iš karto perkelkite į lėkštę, kad neperkeptų.
Kategorijos