Skanus mantas su namine malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Skanus mantas su namine malta mėsa

Manty yra tradicinis rytietiškos virtuvės patiekalas, kurį sudaro garuose virta tešla su mėsos įdaru. Šis patiekalas yra nacionalinis Turkijos, Mongolijos, Korėjos, Korėjos, Tatarstano ir kitų šalių tautų patiekalas. Tai paprastas ir skanus naminis patiekalas, kuris pradžiugins puikia skonių pusiausvyra ir pavykusiu klasikiniu deriniu.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanus mantas su namine malta mėsa Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Kiaulieną ir jautieną sumalkite mėsmale, kad gautumėte maltą mėsą. Svogūną supjaustykite ketvirčiais ir susmulkinkite blenderiu. Bulves sutarkuokite stambia tarka. Dideliame dubenyje sumaišykite mėsą, svogūnus ir bulves, įberkite druskos, pipirų ir vandens. Išminkykite maltą mėsą ir lengvai apskrudinkite.

Žingsnis 2

Skanus mantas su namine malta mėsa Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Atskirame dubenyje sumaišykite vandenį, druską ir persijotus miltus ir užminkykite elastingą tešlą. Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele arba dangčiu ir palikite 15 minučių.

Žingsnis 3

Skanus mantas su namine malta mėsa Žingsnis 3
Iš likusios tešlos iškočiokite pailgą dešrą ir supjaustykite mažais vienodais gabalėliais. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną apvalų pyragą.

Žingsnis 4

Skanus mantas su namine malta mėsa Žingsnis 4
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį įdėkite po šaukštą įdaro. Sulenkite dvi priešingas duonos plokštainio puses, kad susidarytų išilginė siūlė. Tada laisvus kraštus sulenkite, kad susidarytų lankelis, ir poromis susegkite lankelio kraštus.

Žingsnis 5

Skanus mantas su namine malta mėsa Žingsnis 5
Garintuvo groteles patepkite sviestu. Ant garintuvo sudėkite kotletus ir pastatykite jį ant ugnies. Vandeniui užvirus, virkite 40-45 minutes, tada išimkite iš garintuvo ir iš karto perkelkite į lėkštę, kad neperkeptų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos