Publikavimo data: 2024-10-13
Skanus samosa su vištiena ir moliūgais
Samsa yra vienas populiariausių rytietiškų patiekalų. Jie panašūs į rusiškus pirožkus, tik yra įvairių formų. Jie kepami tandūre, tačiau žmonės juos pritaikė kepti orkaitėje ir jie yra labai skanūs. Vienas populiariausių samsa įdarų yra moliūgas ir vištiena.
Žingsnis 1
Vištienos filė smulkiai supjaustykite. Smulkiais kubeliais supjaustykite trintą svogūną. Moliūgą taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais. Visus šiuos ingredientus sudėkite į gilų dubenį. Į dubenį įdėkite sviesto, įberkite druskos ir pagal skonį įberkite likusių prieskonių. Viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotos tešlos kvadratėlius ir ant kiekvieno dėkite po 2 arbatinius šaukštelius įdaro. Sandariai užspauskite visus kraštus. Tą patį padarykite su visa tešla. Tada perkelkite samtį į kepimo skardą, patepkite kiaušiniu ir, jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis. Siųskite samosą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Pasidomėkite savo orkaitės ypatumais, gali prireikti mažiau arba daugiau laiko, kad jos gerai iškeptų.
Kategorijos