Skanus šurpa katile pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-21

Skanus šurpa katile

Iš pradžių šurpa buvo tradicinis tiurkų tautų virtuvės patiekalas, vėliau jis tapo nacionaliniu tadžikų patiekalu, o vėliau paplito po visus Rytus. Aštraus skonio, nepaprastai tirštą avienos sultinio sriubą pamėgo milijonai žmonių visame pasaulyje ir iki šiol ji neturi vertų konkurentų tarp užsienio analogų.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
47 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanus šurpa katile Žingsnis 1
Jei reikia, supjaustykite mėsą dideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite dideliais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 2

Skanus šurpa katile Žingsnis 2
Sudėkite ėrieną į katilą ir kepkite apie 10 minučių ant didžiausios ugnies. Užpilkite mėsą vandeniu ir viską užvirinkite. Uždenkite katilą dangčiu ir virkite sultinį apie 90 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Skanus šurpa katile Žingsnis 3
Kol verda sultinys, stambiais kubeliais supjaustykite bulves, smulkiai supjaustykite paprikas ir pomidorus. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką bei smulkiai sukapokite prieskonines žoleles.

Žingsnis 4

Skanus šurpa katile Žingsnis 4
Į sultinį sudėkite paruoštas daržoves ir viską užvirinkite. Šurpą virkite apie 10 minučių, kol bulvės bus pakankamai minkštos. Baigiant virti, pagal skonį įberkite smulkintų žolelių, druskos ir prieskonių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos