Publikavimo data: 2024-09-21
Skanus šurpa katile
Iš pradžių šurpa buvo tradicinis tiurkų tautų virtuvės patiekalas, vėliau jis tapo nacionaliniu tadžikų patiekalu, o vėliau paplito po visus Rytus. Aštraus skonio, nepaprastai tirštą avienos sultinio sriubą pamėgo milijonai žmonių visame pasaulyje ir iki šiol ji neturi vertų konkurentų tarp užsienio analogų.
Žingsnis 1
Jei reikia, supjaustykite mėsą dideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite dideliais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Sudėkite ėrieną į katilą ir kepkite apie 10 minučių ant didžiausios ugnies. Užpilkite mėsą vandeniu ir viską užvirinkite. Uždenkite katilą dangčiu ir virkite sultinį apie 90 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Kol verda sultinys, stambiais kubeliais supjaustykite bulves, smulkiai supjaustykite paprikas ir pomidorus. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką bei smulkiai sukapokite prieskonines žoleles.
Žingsnis 4
Į sultinį sudėkite paruoštas daržoves ir viską užvirinkite. Šurpą virkite apie 10 minučių, kol bulvės bus pakankamai minkštos. Baigiant virti, pagal skonį įberkite smulkintų žolelių, druskos ir prieskonių.
Kategorijos