Publikavimo data: 2024-10-13
Skanus triušių šurpa
Dažniausiai žodžiu "šurpa" mes suprantame sriubą. Tačiau šurpa gali būti kitokia. Tokioje šurpoje, kurią siūlome jūsų dėmesiui, yra mažai vandens, dėl to gausite ne pirmą, o antrą patiekalą. Tačiau tai visai ne trūkumas. Tokia šurpa yra ne mažiau skani ir soti nei jos "seserys". Kartu ji greičiau išverdama katile.
Žingsnis 1
Triušieną supjaustykite dideliais gabalais. Mėsos nuo kaulų atskirti nebūtina, todėl mėsos bus daugiau.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną žiedais ir pakepinkite jį puode, kol taps skaidrus, tada sudėkite triušieną ir virkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Kol triušis kepa, supjaustykite bulves dideliais griežinėliais. Morkas ir paprikas supjaustykite vienodais griežinėliais.
Žingsnis 4
Paruoštas daržoves sudėkite į kepamą mėsą ir įpilkite vandens. Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą iki minimalios. Troškinkite po dangčiu apie pusvalandį. Likus 5 minutėms iki numatyto laiko, įdėkite lauro lapą ir pomidorų pastą, įberkite druskos ir pipirų.
Kategorijos