Publikavimo data: 2024-02-03
Skanus žiemos patiekalas be maisto ruošimo receptas
Adžika - puikus priedas prie beveik visų patiekalų. Ją galima patiekti kaip padažą prie makaronų ir bulvių, tepti ant mėsos, dėti į padažus ar sriubas. Adžikos pagrindas - druska ir aštrieji pipirai. Pridėjus daržovių, padažas tampa mažiau aštrus ir sultingesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite visus patiekalo ingredientus. Prieš tai nuplaukite ir rankšluosčiu nusausinkite daržoves.
Žingsnis 2
Prieš pradėdami konservuoti, likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo pradžios, stiklainius ir dangtelius 13-15 minučių pašaukite į orkaitę. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 120 °C. Likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso stiklainiai turi būti sterilizuojami.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite vienodais griežinėliais.
Žingsnis 4
Papriką supjaustykite griežinėliais. Prieš tai pašalinkite kotelius ir sėklas.
Žingsnis 5
Taip pat pašalinkite aitriųjų paprikų sėklas ir kotelius ir supjaustykite jas mažais griežinėliais.Nepamirškite nusiplauti rankų po paprikų pjaustymo.
Žingsnis 6
Nulupkite česnaką ir padalykite jį į skilteles.
Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite krapus. Visas daržoves sumalkite mėsmale. Sudėkite daržoves į dubenį ir sumaišykite.
Žingsnis 8
Į gautą mišinį įberkite 2 valgomuosius šaukštus druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Sudėkite adžiką į stiklainius. Gero apetito!
Žingsnis 10
Adžiką galima patiekti kaip pagardą arba atskirą užkandį.
Kategorijos