Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinta duona su bešamelio padažu
Bešamelio padažas laikomas pagrindiniu padažu. Jo pagrindu ruošiami kiti pieno ar grietinėlės padažai. Jis naudojamas kaip savarankiškas padažas įvairių rūšių patiekalams - mėsos, paukštienos, žuvies ir jūros gėrybių. Su bešamelio padažu paruošti skrebučiai būna lengvo kreminio ir pieniško skonio. Padažo pagrindu gali būti grietinėlė, pienas arba natūralus jogurtas. Svarbu, kad produktai būtų kokybiški. Puiku, jei jie yra naminiai.
Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos, tada maišydami supilkite pieną. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Maišydami virkite 7-10 minučių, kol sutirštės.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Ant duonos riekės uždėkite sūrio, ant viršaus užtepkite padažo ir uždenkite kita sūrio riekele. Ant viršaus uždėkite dar vieną duonos riekelę. Padėkite skrebučius ant kepimo skardos. Kepkite orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos