Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinta duona su citrinos sultimis
Skrudinta ant iešmo žuvienė - tai gražus ir lengvai paruošiamas užkandis iš raudonos žuvies, apšlakstytos citrinos sultimis. Tradicija patiekti žuvį su citrina atsirado dar viduramžiais: buvo tikima, kad prarijus kaulą, citrinos sultys padės jį ištirpdyti. Šiandien žmonės tuo nebetiki, tačiau tradicija išliko. Šių butrebrodų recepte naudojamos sultys leis pajusti subtilų skonių derinį.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite duoną riekelėmis. Apkepkite ją sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus. Aptepkite duoną sviestu. Žuvies gabalėlį apipilkite citrinos sultimis ir suvyniokite į "rozetę".
Žingsnis 2
Sudėkite skrebučius. Žuvį pritvirtinkite iešmeliu, prieš tai ant jo užmovę alyvuogę. Viršų papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos