Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su juoduoju šokoladu
Prancūziški skrebučiai su juoduoju šokoladu - puikus priedas prie rytinės kavos. Juos lengva paruošti ir jie atrodo neįtikėtinai apetitiškai. Svarbiausia - naudoti tikrą šokoladą, kuriame kakavos kiekis didesnis nei 70 %, ir kuo mažiau cukraus. Tuomet patiekalas taip pat bus sveikas, pagerins nuotaiką ir suteiks energijos visai dienai. Švelnų šių sumuštinių skonį puikiai įvertins net ir tie, kurie yra abejingi cukrui. O saldumynų mėgėjams šokoladiniai skrebučiai taps mėgstamiausiu skanėstu.
Žingsnis 1
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Ant puodo pastatykite kitą dubenį taip, kad dubens dugnas neliestų vandens. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į indą, įdėkite 20-30 g sviesto. Nuolat maišykite mentele, kol mišinys taps visiškai skystas. Kai mišinys bus vientisas, nukelkite jį nuo kaitlentės.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Iš vienos pusės duonos riekes patepkite sviestu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 4-6 minutes. Bananus supjaustykite riekelėmis. Ant karštos duonos užtepkite šokolado ir ant viršaus išdėliokite bananų griežinėlius.
Kategorijos