Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinta duona su obuoliais
Norint paruošti skrebučius su obuoliais, duonos riekelės pamerkiamos į pieno ir kiaušinio mišinį ir apkepamos. Ant skrebučių dedami obuoliai. Kitas skrebučių pavadinimas - prancūziški skrebučiai. Ir tokį pavadinimą jis gavo visai ne todėl, kad buvo išrastas Prancūzijoje. Taip paruoštą duoną 1724 m. netoli Albany (Niujorko valstija) esančios užeigos savininkas Joe Frenchas norėjo pavadinti savo vardu. Tačiau jis blogai mokėjo gramatiką, todėl užrašė "French Toast" be apostrofo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite obuolį. Ant ugnies pastatykite keptuvę, ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite obuolį ir kepkite ant vidutinės ugnies. Suberkite cinamoną ir medų. Išjunkite, kai susidarys graži plutelė. Perkelkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Dubenyje išplakite kiaušinį, supilkite pieną, cukrų ir išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę. Duonos riekes pamirkykite pieno ir kiaušinio mišinyje ir dėkite į keptuvę. Kepkite 2-3 minutes, apverskite ir dar 2 minutes kepkite iš kitos pusės. Perkelkite skrebučius į lėkštę. Ant skrebučių sudėkite medumi glazūruotus obuolius.
Kategorijos