Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinta duona su rukola
Be mums įprastų žalumynų (krapų, petražolių, salotų), yra ir kitų naudingų augalų. Vienas iš jų - rukola. Jos lapuose beveik nėra kalorijų, o ji yra vitaminų lobynas ir netgi laikoma afrodiziaku. Joje yra daug kalcio ir geležies. Rukola - nereikli žalumynų priežiūrai ir auginimui. Ją galima lengvai auginti namuose ant palangės. Augalo dedama į salotas, mėsos ir žuvies patiekalus. Taip pat rukola harmoningai sugyvena su žuvimi ir avokadu skrudintuose sumuštiniuose.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Avokadų minkštimą sudėkite į blenderio dubenį. Įdėkite citrinos sulčių, varškės. druskos ir pipirų. Plakite iki vientisos ir švelnios tyrės. Atskirame dubenyje šakute sutrinkite menkės kepenėles.
Žingsnis 2
Išdžiovinkite duoną. Duonos riekes perpjaukite per pusę į trikampius. Apšlakstykite juos augaliniu aliejumi ir 3-4 minutes palaikykite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Ant pusės atvėsusių riekelių užtepkite avokadų tyrės, ant viršaus uždėkite menkės kepenėlių ir rukolos lapelių. Uždenkite likusiomis duonos puselėmis.
Kategorijos