Skrudinta duona su rukola pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Skrudinta duona su rukola

Be mums įprastų žalumynų (krapų, petražolių, salotų), yra ir kitų naudingų augalų. Vienas iš jų - rukola. Jos lapuose beveik nėra kalorijų, o ji yra vitaminų lobynas ir netgi laikoma afrodiziaku. Joje yra daug kalcio ir geležies. Rukola - nereikli žalumynų priežiūrai ir auginimui. Ją galima lengvai auginti namuose ant palangės. Augalo dedama į salotas, mėsos ir žuvies patiekalus. Taip pat rukola harmoningai sugyvena su žuvimi ir avokadu skrudintuose sumuštiniuose.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
267 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su rukola Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Avokadų minkštimą sudėkite į blenderio dubenį. Įdėkite citrinos sulčių, varškės. druskos ir pipirų. Plakite iki vientisos ir švelnios tyrės. Atskirame dubenyje šakute sutrinkite menkės kepenėles.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su rukola Žingsnis 2
Išdžiovinkite duoną. Duonos riekes perpjaukite per pusę į trikampius. Apšlakstykite juos augaliniu aliejumi ir 3-4 minutes palaikykite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Ant pusės atvėsusių riekelių užtepkite avokadų tyrės, ant viršaus uždėkite menkės kepenėlių ir rukolos lapelių. Uždenkite likusiomis duonos puselėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos