Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinti su vištos kiaušinio baltymu
Skrudinta duona su vištienos kiaušinių baltymais idealiai tinka pusryčiams sportininkams ir visiems savo svorį bei figūrą prižiūrintiems žmonėms. Kiaušinių plakinys garuose gaunasi minkštesnis ir puresnis nei kepant keptuvėje, svarbiausia, kad gaminant patiekalo dugnas nesiliestų su vandens paviršiumi. Be sūrio, į baltymus galite dėti daržovių, kumpio arba žuvies. Vietoj parmezano galite naudoti bet kokį kietąjį sūrį. Nebūtina atskirti trynių nuo baltymų, tačiau tada šiek tiek padidės gatavo patiekalo kaloringumas.
Žingsnis 1
Paruoškite mišrainę. Įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus puode virš vandens vonelės. Nuolat maišydami šluotele, į aliejų supilkite kiaušinių baltymus ir pusę parmezano. Kiaušinius virkite apie 3 minutes, pasūdykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Kepkite duoną sausoje keptuvėje po 1 minutę iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies. Aptepkite duoną likusiu augaliniu aliejumi, sudėkite kiaušinius ir pabarstykite likusiu sūriu.
Kategorijos