Publikavimo data: 2024-05-19
Skruostai su džiovintais grybais
Per gavėnią tikintieji laikosi griežtų mitybos taisyklių. Pavyzdžiui, draudžiama valgyti mėsą, pieno produktus, kiaušinius ir pan. Šči iš kopūstų su džiovintais grybais tampa vienu pagrindinių šio laikotarpio patiekalų. Jo pagrindą sudaro daržovių sultinys. Daržovės tampa vitaminų ir energijos šaltiniu.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus ir pakepinkite. Grybus 20 minučių virkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksiniai. Kai grybai bus paruošti, sudėkite juos į keptuvę kartu su svogūnais, sudėkite morkas ir pomidorus ir troškinkite dar 5 min. Apkeptas daržoves sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite kopūstus. Į keptuvę, kurioje kepė daržovės, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir sudėkite supjaustytus kopūstus. Kepkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubą. Užvirinkite vandenį iš po grybų. Sudėkite į jį kepsnius, įberkite druskos. Užvirus sudėkite supjaustytas bulves. Virkite 20 minučių. Į puodą sudėkite kopūstus ir virkite dar 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Kategorijos