Skruostai su džiovintais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Skruostai su džiovintais grybais

Per gavėnią tikintieji laikosi griežtų mitybos taisyklių. Pavyzdžiui, draudžiama valgyti mėsą, pieno produktus, kiaušinius ir pan. Šči iš kopūstų su džiovintais grybais tampa vienu pagrindinių šio laikotarpio patiekalų. Jo pagrindą sudaro daržovių sultinys. Daržovės tampa vitaminų ir energijos šaltiniu.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
25 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.43/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skruostai su džiovintais grybais Žingsnis 1
Paruoškite grybus ir pakepinkite. Grybus 20 minučių virkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksiniai. Kai grybai bus paruošti, sudėkite juos į keptuvę kartu su svogūnais, sudėkite morkas ir pomidorus ir troškinkite dar 5 min. Apkeptas daržoves sudėkite į lėkštę.

Žingsnis 2

Skruostai su džiovintais grybais Žingsnis 2
Paruoškite kopūstus. Į keptuvę, kurioje kepė daržovės, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir sudėkite supjaustytus kopūstus. Kepkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.

Žingsnis 3

Skruostai su džiovintais grybais Žingsnis 3
Paruoškite sriubą. Užvirinkite vandenį iš po grybų. Sudėkite į jį kepsnius, įberkite druskos. Užvirus sudėkite supjaustytas bulves. Virkite 20 minučių. Į puodą sudėkite kopūstus ir virkite dar 10 minučių ant vidutinės ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos