Publikavimo data: 2024-04-14
Skruostai vaikams
Šči yra tradicinis pirmasis rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvės patiekalas. Šis patiekalas savo skoniu panašus į barščius, tačiau yra mažiau sotus ir sodrus, skystesnis. Švieži kopūstai yra nepakeičiama sriubos sudedamoji dalis. Šio pirmojo patiekalo pagrindas yra mėsos sultinys - jautienos, kiaulienos, avienos arba vištienos. Vištienos sultinys labiausiai tinka vaikams, nes yra mažiau riebus ir lengvai virškinamas organizmo.
Žingsnis 1
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite stambiai sutarkuotas morkas ir kubeliais supjaustytus svogūnus.
Žingsnis 2
Vištienos šlauneles užpilkite vandeniu ir užvirinkite, retkarčiais nugriebdami putas.
Žingsnis 3
Kai mėsa iškeps, išimkite ją iš sultinio, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Į sultinį grąžinkite supjaustytą mėsą, sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, šiaudeliais supjaustytas bulves ir paprikas bei susmulkintus baltagūžius kopūstus.
Žingsnis 5
Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir palikite virti 30 minučių.
Kategorijos