Publikavimo data: 2024-06-16
Sluoksniuotos Cezario salotos su krevetėmis ir krabų lazdelėmis
Cezario salotos yra tikra restoranų verslo legenda. Kiekvieno restorano, kavinės ir net greitojo maisto užkandinės meniu yra tokia pozicija. Priklausomai nuo įstaigos specializacijos, salotų receptas gali gerokai keistis. Pavyzdžiui, jos gali būti ruošiamos ne su vištiena, o su jūros gėrybėmis, ir nuo surenkamų iki mišrių ar net sluoksniuotų.
Žingsnis 1
Kiaušinius kietai išvirkite ir perliekite šaltu vandeniu, kad juos būtų lengviau nulupti. Krevetes 10 minučių virkite 1 litre verdančio vandens, tada atvėsinkite ir, jei reikia, nulupkite.
Žingsnis 2
Agurkus su lupenomis ir nuluptus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, o sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Krabų lazdeles susmulkinkite mažais šiaudeliais. Susmulkinkite šviežias žoleles.
Žingsnis 3
Į paruoštą lėkštę sudėkite salotų lapus. Tada sluoksniais sudėkite agurkus, pusę visos kiaušinių masės, truputį tarkuoto sūrio, užpilkite padažu. Tada išdėliokite pusę visos krabų lazdelių masės, likusius kiaušinius, dar vieną sluoksnį sūrio ir dar vieną sluoksnį padažo. Tada išdėliokite likusias krabų lazdeles, susmulkintus žalumynus, paskutinį padažo sluoksnį ir krevetes. Salotų viršų pabarstykite džiūvėsėliais.
Kategorijos