Sluoksniuotos Cezario salotos su krevetėmis ir krabų lazdelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Sluoksniuotos Cezario salotos su krevetėmis ir krabų lazdelėmis

Cezario salotos yra tikra restoranų verslo legenda. Kiekvieno restorano, kavinės ir net greitojo maisto užkandinės meniu yra tokia pozicija. Priklausomai nuo įstaigos specializacijos, salotų receptas gali gerokai keistis. Pavyzdžiui, jos gali būti ruošiamos ne su vištiena, o su jūros gėrybėmis, ir nuo surenkamų iki mišrių ar net sluoksniuotų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos Cezario salotos su krevetėmis ir krabų lazdelėmis Žingsnis 1
Kiaušinius kietai išvirkite ir perliekite šaltu vandeniu, kad juos būtų lengviau nulupti. Krevetes 10 minučių virkite 1 litre verdančio vandens, tada atvėsinkite ir, jei reikia, nulupkite.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos Cezario salotos su krevetėmis ir krabų lazdelėmis Žingsnis 2
Agurkus su lupenomis ir nuluptus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, o sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Krabų lazdeles susmulkinkite mažais šiaudeliais. Susmulkinkite šviežias žoleles.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos Cezario salotos su krevetėmis ir krabų lazdelėmis Žingsnis 3
Į paruoštą lėkštę sudėkite salotų lapus. Tada sluoksniais sudėkite agurkus, pusę visos kiaušinių masės, truputį tarkuoto sūrio, užpilkite padažu. Tada išdėliokite pusę visos krabų lazdelių masės, likusius kiaušinius, dar vieną sluoksnį sūrio ir dar vieną sluoksnį padažo. Tada išdėliokite likusias krabų lazdeles, susmulkintus žalumynus, paskutinį padažo sluoksnį ir krevetes. Salotų viršų pabarstykite džiūvėsėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos