Publikavimo data: 2024-05-25
Sluoksniuotos salotos su korėjietiškomis morkomis
Pūstoms salotoms su vištiena ir korėjietiškomis morkomis ruošti galite naudoti tiek paruoštą morkų užkandį iš parduotuvės, tiek pačių pasigamintą. Ruošiant namuose svarbu tinkamai supjaustyti šakninę daržovę: pailgus ir ovalius batonėlius galima pagaminti specialia korėjietiškoms morkoms skirta tarka. Jei morkos atrodo sausos, užpilkite jas šaltu vandeniu maždaug 2 valandoms - jos įgaus drėgmės ir taps sultingesnės. Kad užkandis būtų ryškaus ir sodraus skonio, įberkite sezamo sėklų.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Išvirkite vandenį. Į karštą vandenį įmeskite kiaušinius, sumažinkite ugnį ir virkite 10-11 minučių. Tada kiaušinius užpilkite lediniu vandeniu ir atvėsinkite 15 minučių. Nulupkite kiaušinius nuo lukštų ir supjaustykite juos šiaudeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite vištieną. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite vištienos filė ir virkite apie 30 minučių. Mėsą atvėsinkite ir rankomis atskirkite mėsą plonais pluoštais.
Žingsnis 3
Sudėkite sluoksniuotas salotas. Naudokite iš plastikinio butelio išpjautą apvalią formą arba specialų kepimo žiedą. Į žiedą sluoksniais sudėkite salotas: iš pradžių vištieną, tada korėjietiškas morkas, tada griežinėliais pjaustytą agurką, sluoksnį majonezo, griežinėliais pjaustytus kiaušinius, sluoksnį majonezo ir tarkuoto sūrio. Sūrį aptepkite majonezu ir dar kartą pakartokite sluoksnių tvarką. Viršutinio sūrio sluoksnio majonezu tepti nereikia.
Kategorijos