Publikavimo data: 2024-06-09
Sluoksniuotos samosos su malta mėsa
Samsa - tai uzbekų pyragas, pelnęs tautos meilę. Uzbekų samsa gaminama iš specialios tešlos, kurios viduje yra mėsos įdaras, be to, kepama pagal specialią technologiją. Idealiu atveju jis kepamas tandyre - molinėje malkomis kūrenamoje krosnyje, įkaitintoje iki labai aukštos temperatūros. Tačiau net ir namų krosnelėje galima iškepti nuostabų, sultingą uzbekišką pūstą samsą.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną ir česnaką susmulkinkite blenderiu ir sudėkite į maltą mėsą. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir kalendra.
Žingsnis 2
Atšildytą sluoksniuotą tešlą padalykite į lygias dalis, gerai iškočiokite tešlą kočėlu ir supjaustykite ją vienodais gabalėliais. Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį dėkite maltos mėsos. Užspauskite kraštus, kad susidarytų trikampis.
Žingsnis 3
Sluoksniuotą tešlą kepkite 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant pergamentu išklotos skardos. Aptepkite plaktų trynių ir vandens mišiniu. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų. Kepkite apie 25-30 minučių.
Kategorijos