Sluoksniuotos samosos su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Sluoksniuotos samosos su malta mėsa

Samsa - tai uzbekų pyragas, pelnęs tautos meilę. Uzbekų samsa gaminama iš specialios tešlos, kurios viduje yra mėsos įdaras, be to, kepama pagal specialią technologiją. Idealiu atveju jis kepamas tandyre - molinėje malkomis kūrenamoje krosnyje, įkaitintoje iki labai aukštos temperatūros. Tačiau net ir namų krosnelėje galima iškepti nuostabų, sultingą uzbekišką pūstą samsą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos samosos su malta mėsa Žingsnis 1
Nuluptą svogūną ir česnaką susmulkinkite blenderiu ir sudėkite į maltą mėsą. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir kalendra.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos samosos su malta mėsa Žingsnis 2
Atšildytą sluoksniuotą tešlą padalykite į lygias dalis, gerai iškočiokite tešlą kočėlu ir supjaustykite ją vienodais gabalėliais. Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį dėkite maltos mėsos. Užspauskite kraštus, kad susidarytų trikampis.

Žingsnis 3

Sluoksniuotą tešlą kepkite 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant pergamentu išklotos skardos. Aptepkite plaktų trynių ir vandens mišiniu. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų. Kepkite apie 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos