Publikavimo data: 2024-06-13
Sluoksniuotos tešlos pjaustymas
Rinkdamiesi sluoksniuotą tešlą įsitikinkite, kad ji pagaminta iš sviesto, miltų, druskos, vandens, galbūt citrinos rūgšties, joje nėra modifikuotų riebalų, cukraus ir jo pakaitalų bei dažiklių. Kuo paprastesnė paruoštos tešlos sudėtis, tuo geriau. Taip pat svarbu tinkamai atšildyti sluoksniuotą tešlą. Geriausias būdas išsaugoti sluoksniuotumą ir elastingumą - perkelti pakuotę iš šaldiklio į šaldytuvą ir palaukti 10-12 valandų. Rinkitės mielinę tešlą, ji mažiau kaloringa nei tešla be mielių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Atšildytą sluoksniuotą tešlą pabarstykite miltais. Taip pat pabarstykite miltais stalviršį ir iškočiokite tešlą kočėlu. Tada supjaustykite ją kvadratėliais, šiek tiek didesniais už kiaulienos gabalėlius.
Žingsnis 2
Iš tešlos suformuokite kotletus. Mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Tada įdėkite ją į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį ir suvyniokite tešlą į voką. Tešlos kraštus suspauskite šakute ir patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Kepkite kotletus tešloje. Kepimo skardą išklokite folija arba pergamentu ir patepkite plonu aliejaus sluoksniu. Išdėliokite kiaulienos kotletų vokus įdubusiomis siūlėmis į apačią. Kiekvieną gabalėlį pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos