Publikavimo data: 2024-06-13
Slyvų pjaustymas
Sultingą ir skanų kotletą paruošti yra menas. Tačiau to galima išmokti ir praktikuojantis, kad išryškintumėte mėsos skonį. Tai padaryti gali padėti tokie produktai kaip džiovintos slyvos - džiovinti vaisiai, gaminami iš slyvų jas blanširuojant ir džiovinant. Įdomu tai, kad dėl baktericidinių džiovintų slyvų savybių jos ne tik valgomos, bet ir naudojamos kaip žalios mėsos konservantas.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus kepimui. Mėsą suplakite plaktuku, tada įtrinkite druska ir kiaulienos prieskoniais ir palikite 30 min. kambario temperatūroje. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Sumaišykite svogūnus su morkomis ir 1 valgomuoju šaukštu majonezo.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus su džiovintomis slyvomis. Ant kepimo skardos sluoksniais sudėkite kotletus, tada svogūnus ir morkas, tada abrikosus ir džiovintas slyvas. Sumaišykite majonezą ir sūrį ir užtepkite ant kotletų. Kepkite kotletus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Kategorijos