Publikavimo data: 2024-05-20
Slyvų vinaigretė
Adžika iš slyvų yra vasaros namų padažas. Šis receptas populiarus Gruzijoje, Abchazijoje ir Azerbaidžane ir laikomas nacionaliniu patiekalu, populiaraus tkemali padažo atmaina. Gaminimui geriau rinktis tamsias ir sultingas slyvas arba slyvas. Vaisiai turi būti be puvimo ir gedimo. Slyvų ajika yra saldžiarūgščio skonio, tinka mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams. Ji taip pat vartojama su ryžiais ir makaronais.
Žingsnis 1
Padarykite slyvų ir daržovių pastą. Slyvas, česnaką, pomidorus ir aštriąją papriką sumalkite blenderiu. Sudėkite juos į puodą. Įberkite cukraus ir druskos. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš slyvų išvirkite adžiką. Pastatykite puodą su mišiniu ant ugnies. Padažą virkite 20 minučių nuolat maišydami. Nuimkite adžiką nuo ugnies.
Žingsnis 3
Saugokite adžiką. Karštą slyvų ajika iš karto sudėkite į sausus sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite šiltu apklotu ir palikite visiškai atvėsti - apie 2 valandas.
Kategorijos