Publikavimo data: 2024-09-17
Smaragdinės salotos su kiviais ir vištiena
Šventei, kai susirenka daug svečių, galite paruošti sočią salotų "Smaragdinė sklaida" su kiviais ir vištiena versiją. Būkite atsargūs rinkdamiesi kivius užkandžiui. Uogų skonis skiriasi. Pasaulyje auginama daugiau kaip 30 kivių veislių. Mūsų turgavietėse paprastai tiekiami Hayward veislės - žaliai rudi saldūs vaisiai su lengva rūgštele, Bruno veislės - raudonai rudi kiviai, pasižymintys sodriu saldžiu skoniu ir aromatu, taip pat rūgštūs Monty veislės kiviai su šviesiai ruda žievele.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir kiaušinius. Vištienos filė virkite pasūdytame vandenyje 20-25 minutes, kol suminkštės, ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite lukštus, susmulkinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į lėkštę pakaitomis sudėkite vištieną, svogūnus, sūrį ir pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Tada paskirstykite kiaušinius. Kiekvieną sluoksnį, taip pat ir paskutinį, patepkite plonu majonezo sluoksniu. Salotų viršų papuoškite kiviais. Paruoštas salotas 1 valandai įdėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.
Kategorijos