Publikavimo data: 2024-06-12
Smėlio tešlos ežiukai
Smėlio tešlos ežiukai - tai apetitą žadinantys sausainiai, pasižymintys malonia traškia tekstūra ir saldžiu poskoniu. Verta paminėti, kad tešla gaunasi saikingai saldi, todėl ežiukai puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta įkyraus saldaus skonio desertų. Beje, sausainiai yra labai sveiki, nes juose yra daug B grupės vitaminų, taip pat tokių vertingų medžiagų kaip kalis, cinkas, magnis ir geležis.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Minkštą margariną supjaustykite mažais gabalėliais ir atidėkite į šalį. Dubenyje plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite sodą, dar kartą suplakite. Tada į mišinį sudėkite margarino gabaliukus, dar kartą suplakite, kad gautųsi vientisa masė. Palaipsniui į mišinį įmaišykite miltus, maišydami. Rankomis išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Paruoštą tešlą 10 minučių padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu įjunkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištraukite tešlą, iš jos nupjaukite ketvirtadalį, likusią dalį padėkite į šaldytuvą. Gautą gabalą perverkite per mėsmalę, nupjaudami kas 5-7 centimetrus. Po vieną susukite likusius tešlos ketvirčius ir pripildykite kepimo skardą būsimais ežiukais. Naudodami pabarstukus padarykite jų akis ir nosis. Dėkite sausainius į orkaitę 35-40 minučių.
Kategorijos