Smėlio tešlos ežiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Smėlio tešlos ežiukai

Smėlio tešlos ežiukai - tai apetitą žadinantys sausainiai, pasižymintys malonia traškia tekstūra ir saldžiu poskoniu. Verta paminėti, kad tešla gaunasi saikingai saldi, todėl ežiukai puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta įkyraus saldaus skonio desertų. Beje, sausainiai yra labai sveiki, nes juose yra daug B grupės vitaminų, taip pat tokių vertingų medžiagų kaip kalis, cinkas, magnis ir geležis.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
392 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
47 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Smėlio tešlos ežiukai Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Minkštą margariną supjaustykite mažais gabalėliais ir atidėkite į šalį. Dubenyje plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite sodą, dar kartą suplakite. Tada į mišinį sudėkite margarino gabaliukus, dar kartą suplakite, kad gautųsi vientisa masė. Palaipsniui į mišinį įmaišykite miltus, maišydami. Rankomis išminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Smėlio tešlos ežiukai Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Paruoštą tešlą 10 minučių padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu įjunkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištraukite tešlą, iš jos nupjaukite ketvirtadalį, likusią dalį padėkite į šaldytuvą. Gautą gabalą perverkite per mėsmalę, nupjaudami kas 5-7 centimetrus. Po vieną susukite likusius tešlos ketvirčius ir pripildykite kepimo skardą būsimais ežiukais. Naudodami pabarstukus padarykite jų akis ir nosis. Dėkite sausainius į orkaitę 35-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos