Publikavimo data: 2024-03-26
Smulkintos jautienos kepenėlės
Jautienos kepenėlių paplotėliai - skanus mėsos patiekalas, kuris ruošiamas labai paprastai. Tam reikės jautienos kepenėlių, svogūnų, morkų, kiaušinių ir šiek tiek manų kruopų. Kepenys supjaustomos gabaliukais ir sumaišomos su pervirta mėsa, kiaušiniais ir manų kruopomis, todėl apkepai tampa sultingesni ir skanesni. Iš kepenėlių faršo suformuojamos bulvytės ir greitai iškepamos keptuvėje. Prie kepsnelių pridėkite garnyrą ir skani naminė vakarienė bus paruošta.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Jautienos kepenis supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Svogūnus ir morkas kepkite augaliniame aliejuje 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite kepenis, manų kruopas, kiaušinius ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir šaukštu šaukšteliu įpilkite keletą porcijų kepenų mišinio.
Žingsnis 8
Kepkite kepenėlių paplotėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps.
Žingsnis 9
Paruoštus paplotėlius pabarstykite smulkintais krapais. Gero apetito.
Kategorijos