Publikavimo data: 2025-08-18
Smulkintų žirnių sriuba
Žirnių sriuba - skanus ir sveikas patiekalas. Į ją dedama rūkytos krūtinėlės ir garstyčių, kurios jai suteikia ypatingo skonio ir pikantiškumo. Dėl naudingųjų savybių virti žirniai vadinami "vargšų mėsa". Jame yra daug lengvai virškinamų baltymų, vitaminų ir mikroelementų. Smulkinti žirniai skiriasi nuo įprasto apdorojimo būdo. Jis labai patogus ir tuo, kad jam išvirti reikia mažiau laiko nei paprastiems žirniams. Jis dažnai naudojamas bulvių košei ir sriuboms ruošti.
Žingsnis 1
Pradėkite virti sriubą. Užpilkite kiaulienos šonkauliukus vandeniu ir palaukite, kol skystis užvirs. Nusunkite vandenį, supilkite šviežią vandenį ir pastatykite ant ugnies. Jei susidaro putų, jas nuimkite. Užvirus virkite pusantros valandos. Leiskite mėsai atvėsti ir atskirkite ją nuo kaulų. Į sultinį sudėkite žirnelius ir virkite 30 minučių. Įmeskite supjaustytas bulves ir vieną visą šakninę daržovę.
Žingsnis 2
Paruoškite mišrainę ir baigkite ruošti sriubą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepinkite svogūnus bei morkas. Sudėkite jas į sriubą. Taip pat siųskite ten pat rūkytą krūtinėlę ir virtą mėsą. Kai visos bulvės bus paruoštos, išimkite jas, sutrinkite trintuvu ir sudėkite bulvių košę į sriubą. Įberkite druskos, česnako ir garstyčių.
Kategorijos