Publikavimo data: 2024-10-23
Soba makaronai su daržovėmis
Soba - tai japoniški makaronai, gaminami iš grikių miltų. Japonijoje yra dešimtys soba rūšių, o patiekalų, ruošiamų iš šių makaronų, įvairovė stebina. Soba verdama su kiaušiniais, daržovėmis, ančių mėsa. Pačių makaronų sudėtyje gali būti daugiau ar mažiau grikių miltų, tačiau sojų padažo naudojimas beveik kiekviename recepte išlieka nepakitęs. Be originalaus skonio, soba makaronai yra neįtikėtinai sveiki, nes juose yra daug B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir makaronus. Susmulkinkite morkas ilgais plonais šiaudeliais arba sutarkuokite jas korėjietiška salotų tarka. Grybus supjaustykite 0,3-0,5 cm storio griežinėliais. Paprikas supjaustykite griežinėliais, imbiero šaknį sutarkuokite, o česnaką susmulkinkite peiliu. Makaronus virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs, 5-7 minutes, tada nusausinkite juos sietelyje.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į įkaitintą keptuvę sudėkite pjaustytus grybus ir maišydami kepkite apie 7-10 minučių. Tada prie grybų sudėkite daržoves ir maišydami medine mentele kepkite 7-8 minutes, kol jos bus pusiau iškepusios. Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, į daržoves ir grybus suberkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite soba su daržovėmis. Į keptuvėje esančias daržoves ir grybus sudėkite išvirtus makaronus ir sojų padažą. Švelniai išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite 5-7 minutes.
Kategorijos