Publikavimo data: 2025-08-20
Soba su aitriosiomis paprikomis ir imbieru
Japonija - tai prieskonių ir greito maisto šalis. Vienas iš tokių greitų patiekalų yra soba. Šie grikių makaronai laikomi klasikiniu Tekančios saulės šalies patiekalu. Sobą galima greitai paruošti, todėl Japonijoje jos nesunkiai nusipirksite bet kurioje greitojo maisto užkandinėje gatvėje. Japonijoje grikių makaronai dažniausiai patiekiami atšaldyti ir be sultinio. Jį pakeičia įvairūs padažai. Soba su aitriosiomis paprikomis ir imbieru bus geras pasirinkimas greitai vakarienei ir patiks visiems aštrumo mėgėjams.
Žingsnis 1
Aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais, o česnaką - apskritimais. Imbierą sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi 5-7 minutes pakepinkite aitriąją papriką, svogūną ir imbierą. Likus 1-2 minutėms iki kepimo pabaigos į keptuvę suberkite česnaką ir sojų padažą.
Žingsnis 3
Išvirkite šobą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Nusausinkite ir sudėkite makaronus į keptuvę. Išmaišykite ir kaitinkite 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Paruoštą patiekalą išdėliokite į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos