Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su austrių grybais ir česnakais
Soba pirmą kartą buvo pradėta gaminti senovės Azijoje. Tai tradiciniai japoniški makaronai, gaminami iš grikių miltų. Kad soba neišvirtų, į tešlą dedama šiek tiek kvietinių miltų. Į japoniškus soba makaronus galima dėti įvairių ingredientų. Šiame recepte ji ruošiama su austrių grybais ir česnakais. Grybus, imbierą, svogūnus ir česnakus pakepinkite, kol jie taps auksiniai, tada sudėkite makaronus. Nepamirškite į patiekalą įpilti sojų padažo. Jis pridės šiek tiek druskos ir padarys patiekalą dar gardesnį!
Žingsnis 1
Grikių makaronus virkite dideliame puode, kol suminkštės. Nusausinkite per sietelį ir palikite makaronus puode.
Žingsnis 2
Susmulkinkite austrių grybus, česnaką ir imbierą ant pjaustymo lentelės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Paimkite didelę keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Pakepinkite pievagrybius, svogūną, imbierą ir česnaką, kol taps auksiniai.
Žingsnis 4
Sudėkite virtą soba ir supilkite sojų padažą į keptuvę. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Šobą su austrių grybais ir česnakais sudėkite į gražią lėkštę. Atlikta!
Kategorijos