Publikavimo data: 2025-08-17
Soba su austrių padažu
Soba atkeliavo iš japonų virtuvės. Šie rudai pilkos spalvos makaronai, gaminami iš grikių miltų, yra tradicinis Tekančios saulės šalies patiekalas. O patys japonai šį patiekalą vadina greituoju maistu, nes jis greitai paruošiamas ir jo galima nusipirkti bet kurioje gatvės greitojo maisto užkandinėje. Tokie makaronai dažniausiai patiekiami be sultinio ir kartu su įvairiais padažais. Siūlome pasigaminti soba su austrių padažu ir pajusti Japonijos skonį.
Žingsnis 1
Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Nusausinkite.
Žingsnis 2
Išvirtą soba sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Įpilkite austrių padažo, sezamo sėklų ir alyvuogių aliejaus. Išmaišykite ir 1-2 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Paruoštą soba patiekite su austrių padažu.
Kategorijos