Publikavimo data: 2025-08-17
Soba su barbekiu padažu ir vištienos filė
Barbekiu padažas - tai padažas, paprastai naudojamas mėsai ar vištienai marinuoti arba pagardinti. Padažo sudėtis gali skirtis priklausomai nuo rūšies. Dažniausios barbekiu padažo sudedamosios dalys yra actas, pomidorų pasta, majonezas, "skysti dūmai", svogūnai, garstyčios ir juodieji pipirai. Pirmasis barbekiu padažas atsirado Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tačiau šiais laikais yra net azijietiškų šio padažo variantų. Paruoškite soba makaronus naudodami barbekiu padažą. Marinuokite vištienos gabalėlius šiame padaže ir sudėkite į makaronus. Saldus ir aštrus barbekiu padažas puikiai dera su vištiena, o dėl marinato vištiena taps sultingesnė.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Vištienos gabalėlius giliame dubenyje 10 minučių marinuokite kepsnių padaže, alyvuogių aliejuje ir česnakuose.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir ant didelės ugnies kepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir marinate esančią vištieną, kol apskrus. Nepamirškite intensyviai maišyti.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite išvirtą soba ir išmaišykite. Palikite porai minučių, kad susilietų ingredientų skoniai ir aromatai.
Žingsnis 5
Šobą sudėkite į lėkštę. Paruošta. Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos