Publikavimo data: 2025-08-20
Soba su cukinijomis
Soba yra mažai kalorijų turintis patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Japonijos. Grikiai beveik neturi riebalų, juose yra naudingų mineralų ir vitaminų. Į renginio sudėtį įeina: B grupės vitaminai, taip pat kalcis, magnis, cinkas, geležis ir fosforas. Grikių makaronai dažniausiai patiekiami su daržovėmis arba mėsa. Pagal šį receptą siūlome gaminti soba su cukinija. Sojų padažas suteikia patiekalui intensyvesnį skonį, o grikių makaronų derinys su daržovėmis suteiks jums energijos visai dienai, nes patiekalas yra labai maistingas.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus vandenyje ir nusausinkite juos sietelyje, kad skysčio perteklius greičiau nutekėtų. Cukiniją supjaustykite mažais 0,7 cm storio griežinėliais. Jei cukinija turi storą odelę, nulupkite ją. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką - smulkiai.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus. Kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Tada sudėkite cukinijas ir šiek tiek paprikos, troškinkite, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Tada supilkite sojų padažą ir terijakio padažą ir gerai išmaišykite. Sudėkite makaronus ir vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Makaronus troškinkite 5 minutes, taip jie įsigers į padažą ir bus aromatingesni. Tada perkelkite į lėkštę ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Kategorijos