Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su daržovėmis ir aštriu grietinės padažu
Grikių soba makaronai yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas patiekalas. Šiame tradiciniame japonų garnyre yra daug makro ir mikroelementų, vitaminų. Švelni grietinė, aštrus sriracha padažas, traškios daržovės - visa tai tokiam lengvai paruošiamam patiekalui suteikia autentiškumo ir ryškumo. Tradiciniai japonų virtuvei produktai įmantriai sumaišyti su rusų tautai pažįstamais skoniais ir sudaro naują derinį. Šį receptą nesunkiai įveiks bet kuri šeimininkė.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite nedideliais šiaudeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Iš saldžiosios paprikos pašalinkite šerdį ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite pusę sojų padažo, grietinę, sriracha padažą ir česnaką.
Žingsnis 4
Į karštą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite svogūnus, morkas ir saldžiąsias paprikas. Kepkite. Įpilkite kitą pusę sojų padažo.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite prieš tai išvirtus makaronus. Kaitinkite apie 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Perkelkite soba į serviravimo lėkštę. Šaukštu supilkite padažą į nedidelį puodelį. Makaronus patiekite karštus.
Kategorijos