Publikavimo data: 2024-09-16
Soba su daržovėmis ir jūros gėrybėmis
Japonų virtuvė pasižymi sveikų patiekalų įvairove ir ryškiais skonių deriniais. Daugelį patiekalų japonai gamina naudodami wok keptuvę. Wok - tai didelė gili keptuvė, kurioje ant didelės ugnies kepama mėsa, paukštiena, žuvis arba daržovės. Kepimo procesas trunka neilgai, todėl visi ingredientai išsaugo didžiąją dalį vitaminų ir sultingumo. Šis maisto gaminimo būdas taikomas Japonijoje tiek namuose, tiek restoranuose ir net greito gatvės maisto kavinėse. Wok keptuvėje keptos daržovės, jūros gėrybės ir garsieji azijietiški soba makaronai su sojų padažu ir saldžiosiomis aitriosiomis paprikomis - tai sočių japoniško stiliaus pietų receptas.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite morkas, baklažanus, cukinijas ir pipirus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Raudonąją aštriąją papriką supjaustykite plonomis juostelėmis. Sobos makaronus įmeskite į puode verdantį vandenį ir virkite, kol jie taps al dente. Makaronų pakuotėje nurodykite, kiek minučių reikia virti. Išmeskite makaronus į sietelį.
Žingsnis 2
Įkaitinkite gilią keptuvę ir įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite daržoves ant didelės ugnies 5-7 minutes, intensyviai maišydami. Kepkite, kol karamelizuosis. Įpilkite sojų padažo ir saldžiųjų aitriųjų paprikų. Tada sudėkite jūros gėrybes. Išmaišykite ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 3
Į lėkštę sudėkite virtą soba, ant viršaus sudėkite jūros gėrybes ir daržoves. Pabarstykite patiekalą žiupsneliu sezamo sėklų. Patiekite. Nepamirškite kartu su patiekalu patiekti valgomųjų lazdelių.
Kategorijos