Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su grietinėlės sūriu ir vyšniniais pomidorais
Vyšniniai pomidorai, grietinėlės sūris - iškart susidaro Italijos miestelio vaizdas, kur kiekvienas kampas kvepia gardžia pica, makaronais ar geru vynu. Soba makaronai - tradicinis japonų patiekalas, kvepiantis nori, jūra, wasabi ir sojų padažu. Ką bendro gali turėti japonų ir italų virtuvės patiekalai? Mūsų soba makaronų su vyšniniais pomidorais ir grietinėlės sūriu receptas - tai keistas dviejų tokių skirtingų kulinarinių tradicijų derinys.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Pašalinkite kotelius. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 3
Česnako skilteles sutrinkite peiliu. Iš jų turėtų išsiskirti sulčių. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Į keptuvę sudėkite sviestą ir česnaką. Šiek tiek pašildykite česnaką svieste, kad jis įgautų aromatą. Tada į keptuvę sudėkite virtą "Eventa", pjaustytus pomidorus ir grietinėlės sūrį. Išmaišykite. Sūris turi padengti makaronus. Kepkite 1-2 minutes ant silpnos arba vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Perkelkite patiekalą į serviravimo lėkštę. Makaronus patiekite karštus.
Kategorijos