Publikavimo data: 2025-08-20
Soba su grybais ir daržovių mišiniu
Soba atkeliavo iš japonų virtuvės. Šie rudai pilkos spalvos makaronai, gaminami iš grikių miltų, yra tradicinis Tekančios saulės šalies patiekalas. O patys japonai šį patiekalą vadina greituoju maistu, nes jis greitai paruošiamas ir jo galima nusipirkti bet kurioje gatvės greitojo maisto užkandinėje. Tokie makaronai dažniausiai patiekiami be sultinio ir kartu su įvairiais padažais. Siūlome gaminti soba su grybais ir daržovių mišiniu. Šis patiekalas leis pajusti Japonijos skonį.
Žingsnis 1
Grybus ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Imbierą sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi 10 minučių pakepinkite grybus ir daržovių mišinį. Tada sudėkite svogūnus, imbierą, padažus ir džiūvėsėlius. Išmaišykite ir troškinkite dar 3-5 minutes.
Žingsnis 3
Soba virkite, kol išvirs, kaip nurodyta ant pakuotės. Nusausinkite ir makaronus sudėkite į daržovių ir grybų mišinį. Išmaišykite. Pašildykite makaronus ant vidutinės ugnies 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Išdėliokite patiekalą į lėkštes ir patiekite. Jei norite, papuoškite soba sezamo sėklomis.
Kategorijos