Publikavimo data: 2025-08-17
Soba su grybais ir grietine
Grybai ir grietinė - išties legendinis duetas. Kvapnūs karališkieji grybai, grietinės grietinėlė ir grietinė taip puikiai dera tarpusavyje, kad ne kartą tapo daugelio skirtingų patiekalų pagrindu. Šiame recepte siūlome pabandyti nesenstančią klasiką šiek tiek paįvairinti kuo nors nauju. Kaip papildomą ingredientą naudosime japoniškus grikių makaronus sobu. Makaronus, kurie ne tik įdomiai atrodo, bet ir turi daug vitaminų bei mikroelementų.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir augalinį aliejų. Kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tada įmaišykite grietinę. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Troškinkite apie 3-7 minutes.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite virtus makaronus. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies apie 2 minutes.
Žingsnis 5
Perkelkite patiekalą į serviravimo lėkštę. Makaronus patiekite karštus. Gero apetito!
Kategorijos