Publikavimo data: 2025-08-21
Soba su jūros gėrybėmis ir daržovėmis
Azijos virtuvė garsėja daugybe patiekalų su makaronais. Tai tradicinių japoniškų makaronų rūšis, gaminama iš grikių miltų. Kad soba neišvirtų, į tešlą dedama šiek tiek kvietinių miltų. Į japoniškus soba makaronus galima dėti įvairių ingredientų. Šiame recepte ji gaminama su jūros gėrybėmis ir daržovėmis. Visus ingredientus marinuokite sojų padaže. Jis pridės šiek tiek druskos ir patiekalas taps dar skanesnis. Po to sudėkite soba ir gerai išmaišykite!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite svogūnus pusžiedžiais. Morkas ir paprikas supjaustykite šiaudeliais. Aitriąsias paprikas supjaustykite žiedais ir išimkite sėklas. Susmulkinkite česnaką ir imbierą.
Žingsnis 2
Dideliame puode išvirkite grikių makaronus, kol suminkštės. Nusausinkite per sietelį ir palikite makaronus puode.
Žingsnis 3
Paimkite gilų dubenį. Į jį sudėkite supjaustytas daržoves. Įdėkite susmulkintą česnaką ir imbierą, tada užpilkite sojų padažu. Palikite daržoves mirkti 15 minučių.
Žingsnis 4
Paimkite didelę keptuvę. Kepkite daržoves sojų padaže ir jūros gėrybes, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite soba ir gerai išmaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 6
Sobą su jūros gėrybėmis ir daržovėmis sudėkite į gražią gilią lėkštę. Pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite!
Kategorijos