Publikavimo data: 2025-08-20
Soba su jūros gėrybėmis ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu
Soba yra tradiciniai grikių makaronai, kilę iš Japonijos. Kaip ir visi japonų virtuvės patiekalai, soba receptai pasižymi ryškiais skonių deriniais, didele maistine verte ir mažu kalorijų kiekiu. Soboje yra daug augalinių baltymų ir vitaminų, kuriuos organizmas lengvai virškina.
Žingsnis 1
Šobą išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Gaminimo laiką rasite makaronų pakuotėje. Vidutinė soba virimo trukmė - 7-9 minutės. Baigiant virti vandenį nusunkite.
Žingsnis 2
Sutarkuokite imbierą.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite jūros gėrybes, česnaką ir imbierą. Kepkite visus ingredientus ant didelės ugnies 3 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite soba į keptuvę ir supilkite aitriųjų paprikų padažą. Kepkite visus ingredientus ant didelės ugnies kelias minutes, intensyviai maišydami.
Žingsnis 5
Šobą išdėliokite į lėkštes. Patiekite lazdeles.
Kategorijos